In de nieuwe talkshow ShowKEES van Zwolse theaters gaan theatermakers Patrick Nederkoorn en Oscar Kocken (bekend van o.a. Spijkers Met Koppen) op zoek naar wat er écht leeft in Zwolle, binnen én buiten de stadsmuur.

Vraag:
Zwolse theaters ligt stil. Geen cabaret, geen dans, geen lezingen. Helemaal niks. Het coronavirus heeft het succesvolle theater lamgelegd. Ook de talkshow ShowKEES, die normaal gesproken in een gezellige setting met zo’n veertig bezoekers in het theatercafé KEES wordt georganiseerd kon niet in de oorspronkelijke vorm doorgaan.

Oplossing:
Samen met het theater hebben we ShowKEES binnen een week omgebouwd naar een ’tv-talkshow’. Wij hebben niet alleen het technische gedeelte van de uitzending voor onze rekening genomen, maar ook ondersteund in de opzet van het programma. We hebben de presentatoren, die theater gewend zijn, geholpen met het presenteren voor een camera en het ‘decor’ bepaald. Met de lege theaterzaal als achtergrond hebben we het programma uitgezonden via Facebook en YouTube.

Succes:
De talkshow verliep goed, hij duurde iets meer dan uur en bestond uit meerdere tafelgasten en live muziek. Het aantal kijkers was aanzienlijk hoger dan andere keren in de zaal zat. Met 110 live-kijkers is het bereik al een stuk groter dan de veertig gasten die normaal gesproken ShowKEES bezoeken. Na de uitzending blijft de show nog kijkers trekken, want je kunt natuurlijk ook later inschakelen! Na dit succes is al besloten dat ook de volgende ShowKEES live gaat, leuk!