RECRUITMENT
MARKETING.

Haal jouw droomkandidaten binnen

Vacatures die niet gevuld raken of kandidaten die niet aansluiten bij jouw bedrijf. Is dit herkenbaar? Om de juiste kandidaten aan te trekken én vast te houden moet je uniek zijn en opvallen tussen de concurrentie. Recruitment marketing is de oplossing.

Haal jouw droomkandidaten binnen

Vacatures die niet gevuld raken of kandidaten die niet aansluiten bij jouw bedrijf. Is dit herkenbaar? Om de juiste kandidaten aan te trekken én vast te houden moet je uniek zijn en opvallen tussen de concurrentie. Recruitment marketing is de oplossing.

Wat kunnen we voor je doen?

Stop met zomaar vacatures uitzetten in de hoop dat iemand hapt. We steken de koppen bij elkaar en gaan aan de slag met een doordacht plan. Wie is je ideale kandidaat, waar bevindt deze persoon zich en wat spreekt hem of haar aan? Wanneer we dat inzichtelijk hebben kunnen we doelgericht aan de slag met recruitment marketing.

Voordat we de handen uit de mouwen steken om verschillende creaties te maken, is het dus belangrijk om te weten voor wie we het maken. Een duidelijke strategie is dus een must om effectief je doelgroep te bereiken. Daarna kunnen we aan de slag met bijvoorbeeld een werkenbij-website, vacaturevideo, vacature quiz of online advertenties. Dit is een bewezen methode voor effectieve recruitment.

We kunnen al deze onderdelen volledig uit handen nemen, of (deels) ondersteuning bieden. Wanneer je al een goede werkenbij-website hebt, is de kans klein dat deze aan vernieuwing toe is. Maar misschien is een vacaturevideo dan wel de toevoeging die jouw bedrijf verder helpt. Samen bepalen we de nodige strategie en kunnen vervolgens aan de slag met de uitvoering ervan.

Eigenlijk onmisbaar in deze tijd: een doelgerichte werkenbij-website. Zo kun je op je reguliere website de focus houden op het overtuigen van klanten, terwijl je werkenbij-website is voorzien van alle informatie die een potentiële kandidaat zou willen weten. Hoe is de werksfeer, wie zijn de collega’s en wat vinden ze zo leuk aan hun werk? Pas wanneer kandidaten dat weten kunnen ze beoordelen of een vacature bij hun past.

Een vacature gaat verder dan een opsomming van taken en verantwoordelijkheden. Vaak is een vacature de eerste kennismaking met de potentiële kandidaat, daarom is het belangrijk dat de eerste indruk goed is. Door de vacaturetekst op een duidelijke en pakkende manier te schrijven, zorg je ervoor dat de juiste kandidaten nieuwsgierig zijn naar meer en minder geschikte kandidaten weer vertrekken.

Een quiz is een leuke en laagdrempelige manier voor een kandidaat om erachter te komen of hij of zij geschikt is voor de functie. In de quiz kunnen verschillende vragen worden gesteld, van functie-specifieke vragen tot vragen over persoonlijke eigenschappen. Deze quiz wordt volledig vormgegeven in jouw huisstijl. De kwaliteit van de leads wordt ook bevorderd, doordat de antwoorden van de quiz inzichtelijk zijn.

Niet alle potentiële kandidaten hangen rond op vacaturebanken. Daarom zijn online advertenties een waardevolle toevoeging om je vacature aan de juiste mensen te presenteren. Niet elke kandidaat is namelijk ook actief op zoek naar een nieuwe baan. Sommigen zijn niet ontevreden in hun huidige baan, maar kunnen door middel van vacature advertenties in aanraking komen met wat nog meer mogelijk is. Dit zijn ook vaak de kandidaten die een waardevolle aanwinst zijn voor jouw bedrijf.

De advertenties worden ingezet aan de hand van een unieke marketingflow. Hierin wordt specifieke targeting en remarketing gebruikt om de juiste personen te bereiken en verschillende advertenties te tonen (zoals video, een quiz of werkenbij-website). Zo begeleiden we de potentiële kandidaat stap voor stap richting een sollicitatie.

Vacaturevideo

Breng je vacature in beeld met een vacaturevideo! Een video is een waardevolle manier om een vacature uit te lichten, de bedrijfssfeer over te brengen en verschillende collega’s aan het woord te hebben. Zo’n video geeft de potentiële kandidaat een waardevolle en realistische kijk in het bedrijf, waardoor hij of zij de sfeer alvast kan proeven.

Doen jullie dat allemaal zelf?

Om tot het beste resultaat te komen bundelen wij onze krachten samen met Pienter, specialist in online marketing met een speciale focus op recruitment marketing. Met hun uitgebreide kennis over online marketing en onze kracht in het maken van video, kunnen we samen doelgericht aan de slag met het binnenhalen van de ideale kandidaat voor jouw bedrijf!

Ben je klaar om de juiste talenten aan te trekken?
Wij helpen je met een doordachte strategie die precies aansluit bij wie je zoekt en wat hen aantrekt.
Neem vandaag nog contact met ons op en zet de eerste stap naar een ijzersterke recruitment strategie!

Contact