THEATERGROEP DE JONGE HONDEN

DAT WAT WE NIET ZIEN

Samen met Theatergroep De Jonge Honden uit Zwolle hebben wij aan een documentaire gewerkt over een bijzonder project rondom 4 mei. Wij maakten zichtbaar wat onzichtbaar is: de stilte.

Een groot wit monument bewoog zich gedurende zes dagen door de binnenstad van Zwolle en zorgde voor wilde verhalen en veel verwachting. Vermomd als tv-ploeg maakten wij opnames voor de documentaire die de performance afsloot. Met interviews, sfeerbeelden en droneshots schetsten we een beeld van een meerdaags mysterieus evenement dat veel Zwollenaren voor een raadsel stelde, en daardoor aan het denken zette. De documentaire was een uur na afloop van het project compleet gemonteerd en klaar voor presentatie.

Opnames gemaakt vermomd als tv-ploeg

Jeppe Oostenga Allround content specialist

1 uur na afloop evenement klaar

Indrukwekkende en impactvolle theaterstuk HEEN
Jeppe Oostenga Allround content specialist
Sam Klunder - Allround content specialist Tijdens opnames Dat wat we niet zien

HEEN
Op 4 mei 2021 hebben we het online theaterstuk HEEN geregistreerd en uitgezonden. Een indrukwekkende en impactvolle live-uitzending, waarin twintig jongeren de route liepen die Joodse Zwollenaren op vrijdag 2 oktober 1942 liepen. Zij werden in 1942 onder het mom van gezinshereniging naar het doorgangskamp Westerbork gedeporteerd. Vanuit daar werden de mannen, vrouwen en kinderen naar de vernietigingskampen in het Oosten gedeporteerd.

Tijdens de wandeling op 4 mei liepen de jongeren met grote lichtgevende ballonnen en verlichtten zo de gelopen routes van 1942. Onder begeleiding van live muziek en een spoken word artiest kwamen de grote ballonnen aan bij hun eindpunt, om vervolgens één voor één te doven.

Wij hebben in vijf weken tijd de gehele productie gerealiseerd. Een artistiek project met vele technische uitdagingen; meerdere draadloze camera’s in de stad, een drone en veel kijkers. De uitzending was live te zien via internet en RTV Oost.

Live uitzending op internet & TV

Jonge mensen met lichtgevende ballonnen lopen door een donkere straat

Registratie met meerdere draadloze camera’s

Draadloze camera's en een drone

Binnen vijf weken gerealiseerd

Live-uitzending via internet