De Meppeler Containerterminal MCS bouwt een nieuwe kraan, om de capaciteit van de haven te vergroten. Dit is een spectaculair gezicht en een enorme investering van het bedrijf.

Vraag:
MCS wil graag vastleggen hoe de plaatsing van de kraan verlopen is. De plaatsing duurt meerdere dagen en ziet er vooral versneld indrukwekkend uit.

Oplossing:
Dit is typisch een gebeurtenis waar een timelapse super geschikt voor is. We hebben gezocht naar een goede locatie om de camera te plaatsen en konden terecht op het dak van een nabijgelegen hoog pand. Omdat deze timelapsecamera maar enkele dagen staat en geen live-beelden naar internet hoeft te plaatsen, kiezen we voor een camerasysteem dat enorm hoge kwaliteit foto’s maakt. In de montage passen we de versnelling van de beelden aan op de werkzaamheden. Zo is het prettig om naar de video te kijken.

De video is bedoeld om dit bijzondere moment vast te leggen voor de geschiedenisboeken van het bedrijf. Daarnaast kan hij online vertoond worden.

Succes:
De video laat vanuit een heel mooi perspectief zien hoe de plaatsing van de kraan plaatsvond. Er is veel te zien, waardoor de video niet snel verveelt. Hij is goed ontvangen en wordt via de Facebook-pagina van MCS ook goed bekeken.