Met drones, op afstand bestuurbare boten, laserscanners en zelfsturende belijningswagens. Dat is het arsenaal aan gave apparaten dat het Geobureau gebruikt om metingen te verrichten. Aan ons om dat in beeld te brengen!

Vraag:
Het Geobureau wil graag meer laten zien van de technische oplossingen die het heeft ontwikkeld om grote stukken land in te meten. Deze meet-methodes zijn baanbrekend en maken de werkzaamheden aan bijvoorbeeld een wegdek daarna een stuk duurzamer en efficienter. Maar voor de mannen van het Geobureau is het dagelijkse kost, gaaf, maar ook “gewoon het spul waar we ons werk mee uitvoeren.” Of wij de methodes willen uitleggen en op een stoere manier willen presenteren. Tuurlijk!

Oplossing:
Data verzamelen kun je niet zien maar moet toch gevisualiseerd worden. We hebben daarom veel data in de beelden gestopt. Lijnenspel, getallen en bewegende tekens vliegen door het beeld alsof deze uit de apparaten komen. Een technisch ingewikkelde klus, want veel van de beelden die we gemaakt hebben zijn met een bewegende camera gefilmd. De visuals moeten qua beweging en perspectief blijven kloppen met het echte beeld zodat het naadloos in elkaar opgaat.

Tijdens de opnames kwam onze grote ervaring met drone-vliegen goed van pas. De shots van de scan-drone zijn gemaakt met onze drone, die in de lucht soms minder dan twee meter van elkaar verwijderd waren!

Succes:
Het zien van deze video roept bij de mensen van het Geobureau elke keer weer een trots gevoel op. Want wij hebben naast een heldere uitleg ook het technisch vernuft van deze partij goed weten te vangen!