Veilig en verantwoord video's maken, wij helpen graag!

Veiligheid moet
voorop staan.

Veiligheid is voor elke professionele organisatie van groot belang. Of je nou aannemer bent of werkt in een productieomgeving, overal moet worden gedacht aan de veiligheid van de medewerker en zijn of haar omgeving. Een ongeluk zit tenslotte in een klein hoekje en in de huidige arbeidsmarkt kan dat grote gevolgen hebben voor je bedrijf. Daarnaast ben je als werkgever, bijvoorbeeld aannemer, verantwoordelijk voor de veiligheid van je medewerkers en wil je daar dus goed voor zorgen.

 

Meer informatie over het maken van een veiligheidsvideo, animatie of podcast?

Neem contact met ons op:

Bel ons Vul het formulier in
Veilig en verantwoord video's maken, wij helpen graag!

Doel en doelgroep.

Er is momenteel veel aandacht voor veilig werken. Vanuit commercieel oogpunt is het belangrijk om de juiste certificeringen te hebben om mee te dingen naar aanbestedingen maar het is ook van groot belang voor je duurzame inzetbaarheid van je personeel. Een ongeluk zit tenslotte in een klein hoekje en in de huidige arbeidsmarkt kan dat grote gevolgen hebben voor je bedrijf. Daarnaast ben je als werkgever of aannemer verantwoordelijk voor de veiligheid van je mensen en wil je daar dus ook goed voor zorgen.

Negatief naar positief.

Wij hebben verstand van communicatie en weten wat wel en niet blijft hangen. Zo weten wij dat positief aanspreken beter werkt dan negatief. Als jouw organisatie de verandering van negatief naar positief wil stimuleren, kunnen wij jou helpen.

Efficiënte informatieoverdracht.

Door een veiligheidsvideo in te zetten is het mogelijk om relatief veel informatie over te brengen in een korte tijd. Geen lange, tekstuele handleidingen, maar concrete stappen op beeld. Hierdoor houd je de aandacht van de kijker langer vast en wordt de informatie beter opgenomen. Met behulp van de juiste tooling kan ook bijgehouden worden of werknemers de video daadwerkelijk kijken. Met enkele korte vragen achteraf kan de kennis dan getoetst worden.

Expertise.

Door sterke veiligheidsvideo’s te plaatsen op je website of social media kun je jouw expertise aan de wereld laten zien. En zo potentiële, nieuwe klanten overtuigen van jouw kennis, vakmanschap en product of dienst. Daarnaast is het een goed middel om te zien dat je het welzijn van je mensen serieus neemt.

Cultuur.

Veiligheidsinstructies zijn bijna overal verplicht, de manier waarop je dat invult is dat niet. Door middel van video laat je niet alleen zien hoe iets moet, maar ook hoe je ermee om dient te gaan in het team. Door duidelijk te laten zien dat over veiligheid gepraat moet worden en dat je je collega’s erop aan durft te spreken kunnen onze video’s een bijdrage leveren aan een cultuurverandering.

Ons team.

Onze camera operators houden zich uiteraard ook aan de voorschriften voor en tijdens de opnames op de locatie. We werken met de juiste PBM’s en beschikken zelf over de certificeringen die nodig zijn om op jouw locatie aan de slag te mogen.

Veilig en verantwoord video's maken, wij helpen graag!

Kan jij onze hulp gebruiken?

Bel ons Neem contact op
Veilig en verantwoord video's maken, wij helpen graag!

Kan jij onze hulp gebruiken?

Bel ons Neem contact op

Deze bedrijven gingen jou voor:

Veiligheidsvideo InterStage.

Time Star Media heeft een veiligheidsvideo gemaakt voor InterStage, die zich richt op het belang van veiligheid en de risico’s die verbonden zijn bij de bouw van podia tijdens concerten, festivals, modeshows en beurzen. De video legt uit dat de leiding in handen is van de crew chief, die verantwoordelijk is voor het beheersen van de risico’s op locatie. De video spoort de medewerkers aan om elkaar aan te spreken op de veiligheid.

Instructieanimatie Van Gelder.

Time Star Media heeft een duidelijke instructieanimatie gemaakt over de mobiliteitsregeling van Van Gelder. De mobiliteitsregeling houdt in dat medewerkers bij indiensttreding een auto van de zaak kunnen krijgen. Het wagenpark wordt afgestemd op de leasecategorie die past bij de functie van de medewerker. Via een zelf verklarende animatie worden de medewerkers van Van Gelder geïnformeerd over de mobiliteitsregeling.

Podcast bewust veilig.

Bij Van Gelder staat veiligheid voorop. Bewust veilig werken geldt niet alleen voor collega’s, maar ook voor de freelancers en onderaannemers die voor hen werken. Van Gelder wil het aantal ongevallen en incidenten beperken en goede voorlichting is hierbij erg belangrijk. De voorlichting werd altijd gedaan met een digitale nieuwsbrief. De communicatie afdeling merkte dat deze steeds minder gelezen werd en klopte bij ons aan met de vraag om meer bereik te creëren. Door middel van een interne podcast wordt je bereik groter. Verschillende mensen kunnen meepraten over een gekozen onderwerp. Het wordt een persoonlijk verhaal wat bij de luisteraar blijft hangen.

Podcast opnames over veiligheid - bewust veilig werken

Meer informatie?
Neem contact met ons op

"(verplicht)" indicates required fields