https://www.youtube.com/watch?v=DhTwXkUXYJ8&list=PLSD38wHeAeAVt-VCDQJLtUxqTBbKgxO5D&index=2&t=0s

Wervingsvideo voor employer branding

Vind en bind medewerkers met video

Waarom employer branding via video?

Opvallend

Om op te vallen bij nieuw talent. De video laat zien wat jouw organisatie karakteriseert. En hoe werken bij jouw organisatie impact heeft op het leven van de sollicitant.

Onderscheidend

Met een video werf je sneller en beter de juiste kandidaten, en onderscheid je je van andere werkgevers. Zo zet je het recruitment extra kracht bij.

Visie delen

Om de visie van de organisatie te delen met huidige of toekomstige werknemers. En om te vertellen over de impact van de organisatie en hun unieke bijdrage daaraan.

Meerdere mensen aanspreken

Met een wervingsvideo spreek je meerdere mensen aan, terwijl het toch persoonlijk aanvoelt.

Waarom Time Star Media?

  • Professioneel. Ons team van filmprofessionals maakt al bijna tien jaar video’s en animaties voor bedrijven en organisaties.
  • Resultaatgericht. De films die wij voor je maken zijn veel meer dan een mooi uitgevoerd creatief idee. Ze helpen jou om je communicatiedoelen te behalen.
  • Gedreven. Wij gebruiken onze passie voor film, techniek en communicatie om samen met onze klanten het beste uit het medium video te halen.
Meer over ons

Heb je vragen?

Wij hebben de antwoorden.

> Wat is een wervingsvideo?

De wervingsvideo, ook wel employerbranding-video genoemd, is inmiddels niet meer weg te denken middel in de wereld van vacatures, headhunters en recruitment. Het is een vorm van arbeidsmarktcommunicatie, waarin het draait om de vraag ‘Waarom moet je hier werken?’

Hoe de video eruitziet, hangt af van het doel ervan. Gaat het om een specifieke vacature? Staat de branding centraal? Of wil je je huidige personeel binden en van medewerkers ambassadeurs maken?

> Wat is het voordeel van video boven een vacaturetekst?

Een video voor een specifieke vacature is veel krachtiger dan proberen te boeien met teksten als ‘aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden’ en ‘ruimte om te groeien’. Potentiële werknemers willen bovendien meer weten dan alleen wat de functie inhoudt. Ze zijn vooral geïnteresseerd in de uitstraling van het bedrijf, de branding, de impact (purpose) van het bedrijf en de bedrijfscultuur. Ze willen weten wat hun bijdrage is aan de organisatie, en de bijdrage van de organisatie aan de wereld. Dit laat zich in een video beter vertellen dan in een wervingstekst. Met een video spreek je daarnaast ook mensen aan die niet direct op zoek zijn.

> Kunnen we in de video werknemers aan het woord laten?

Echtheid is belangrijk. Daarom is het zeker interessant om medewerkers te laten vertellen waarom zij bij jouw organisatie werken. Zo maak je van je medewerkers ambassadeurs, en als ze de video delen zelfs ook influencers!

> Hoe kunnen we de employer branding video het beste distribueren?

Je kunt je video delen:
• Op je vacaturepagina;
• Op een vacaturewebsite;
• Als advertentie op socialemedia-kanalen zoals LinkedIn, YouTube;
• Eventueel kun je in plaats van één video kiezen voor een doorlopende social-campagne. Hierin laat je zien hoe het is om bij jouw organisatie te werken.

> Hoe kun je een authentieke en toch professionele uitstraling creëren?

Omdat authentiek in deze tijd zo belangrijk is, kun je bij het maken een wervingsvideo ook kiezen voor een combinatie van zelfgemaakte videocontent en professionele ondersteuning. Time Star Media is gespecialiseerd in het ondersteunen van bedrijven en organisaties bij het maken en inzetten van user generated content.

Bekijk ons werk

Wij hielpen HIAB aan meer technisch personeel

Bekijk meer