https://www.youtube.com/watch?v=_JEScG8OT4s&list=PLSD38wHeAeAVt-VCDQJLtUxqTBbKgxO5D&index=13&t=0s

Uitleganimatie / instructiefilm

Zien, horen, begrijpen en onthouden

Waarom een explanimation laten maken?

Uitleg

Een uitleganimatie is heel geschikt om een ingewikkeld proces uit te leggen, of om uit te leggen hoe een product werkt.

Begrijpelijk

De combinatie van beeld en geluid maakt een uitleg begrijpelijker dan alleen tekst.

Huisstijl

Een explanimation kan helemaal in de corporate huisstijl worden gemaakt.

Waarom Time Star Media?

  • Professioneel. Ons team van filmprofessionals maakt al bijna tien jaar video’s en animaties voor bedrijven en organisaties.
  • Resultaatgericht. De films die wij voor je maken zijn veel meer dan een mooi uitgevoerd creatief idee. Ze helpen jou om je communicatiedoelen te behalen.
  • Gedreven. Wij gebruiken onze passie voor film, techniek en communicatie om samen met onze klanten het beste uit het medium video te halen.
Meer over ons

Heb je vragen?

Wij hebben de antwoorden.

> Waarvoor wordt een uitleganimatie vooral gebruikt?

Een instructiefilm in de vorm van een animatie wordt vooral ingezet als de boodschap of informatie complex is. Een animatie is namelijk bij uitstek geschikt om informatie vereenvoudigd en helder, en daarmee effectief over te brengen aan je doelgroep.

> Hoe ziet een explanimation eruit?

Een animatie kan met verschillende technieken en in 2D of 3D worden gemaakt. Ook kan de animatie eenvoudig in de huisstijl van de organisatie worden gebracht.

Het is de combinatie van beeld met audio (sound effects, muziek en voice-over) die het verhaal echt duidelijk maakt en de animatie tot leven brengt. Voor een goede uitleg is ook de keuze van de stemacteur belangrijk. Met een goede commentaarstem komt de uitleg beter over en maakt de animatie een professionele indruk. Time Star Media beschikt over een groot netwerk aan voice-overstemmen.

> Wat is het verschil tussen een uitleganimatie en een live-action-video?

Een live-action-video is gemaakt van echte filmbeelden, een animatie is een techniek waarbij losse 2D- of 3D-illustraties snel achter elkaar gemonteerd zijn. De tussenvorm bestaat ook: een live action animatie. Daarbij vormen animatie en echte beelden samen één geheel.

Bekijk ons werk