De gemeenten Hoogeveen en De Wolden hebben hun bestuurlijke apparaten samengevoegd. Om deze samensmelting vorm te geven is er een gezamenlijke koers beschreven: Koers 0528. Door middel van vlogs houdt de bestuursvoorzitter de medewerkers op de hoogte.

Vraag:
Er werken een heleboel ambtenaren aan de Koers 0528, verdeeld over een aantal afdelingen. Elkaar op de hoogte houden van de voortgang en het delen van successen is van wezenlijk belang. Het idee bestond al om vlogs te gaan inzetten, maar hoe dat verder moet werd bij ons neergelegd. Er was wel de vraag om het flexibel en betaalbaar te houden.

Oplossing:
Het vloggen door de bestuursvoorzitter is een goed idee, maar de kwaliteit van de vlogs moet natuurlijk wel passen bij de organisatie. Om dat te waarborgen hebben we in een aantal trainingen de basis van het vloggen aan de betrokkenen uitgelegd. Daarna hebben we een format ontwikkeld waarmee ze zelf opnames kunnen doen.

Naast het opname-format hebben wij een visuele omlijsting gemaakt. Muziek, vormgeving en een montagestijl zorgen ervoor dat de vlogs herkenbaar worden. Na opname monteren wij de vlog en leveren deze ondertiteld af, klaar voor gebruik!

Succes:
Het vloggen gaat goed, zo goed dat een tweede seizoen is toegevoegd en de gemeente zelf een camera heeft aangeschaft. Het proces loopt erg soepel, de opname van een vlog wordt bij ons voorgemeld zodat we de montage direct daarna kunnen inplannen. Via een speciale link kunnen de beelden rechtstreeks naar ons kantoor worden verzonden. Uit de kijkcijfers blijkt dat een vlog door ongeveer 75% van de doelgroep bekeken wordt.