Veilig werken is heel belangrijk, zeker op bouwplaatsen.

Vraag:
Voor de ruim 1000 personeelsleden van Aannemer Van Gelder maken we een serie video’s over veilig werken. In het nieuwe seizoen van deze campagne willen we onveilig en veilig werken naast elkaar laten zien. Maar we kunnen geen gevaarlijke situaties naspelen. Hoe gaan we dat doen?

Oplossing:
Omdat we natuurlijk geen onveilige situaties kunnen creĆ«ren voor de opnames kiezen we ervoor om animatie in te zetten. Dit geeft ons de ruimte om gevaarlijke situaties te verbeelden zonder mensen in gevaar te brengen. De serie bestaat uit 12 video’s, elke maand een nieuwe aflevering dus moet efficient geproduceerd worden. Na het schrijven van de scripts hebben we een database gemaakt met daarin allerlei handelingen die door het figuurtje uitgevoerd kunnen worden. Het materieel dat in de video voorkomt is allemaal speciaal in Van Gelder stijl getekend. De handelingen die gedaan worden kunnen we door deze animatie heel duidelijk en specifiek uitleggen.

Succes:
Door de inzet van animatie hebben we heel aansprekende voorbeelden kunnen laten zien die mensen herkennen uit hun dagelijkse werk. De video’s zijn weer een mooie bijdrage aan het veiliger werken aan de weg en op de bouw!