In vier weken een straat van ruim vier kilometer opnieuw asfalteren; aannemingsmaatschappij Van Gelder ging deze uitdaging aan en wij legden het proces van begin tot eind vast. Bekijk het gehele proces in de afspeellijst onderaan deze pagina.

Vraag:
Van Gelder en de Gemeente Eindhoven vroegen ons om het opnieuw asfalteren van de John F. Kennedylaan in Eindhoven vast te leggen in een zesdelige reportageserie. Belangrijke aspecten die hierin naar voren moesten komen waren onder andere duurzaamheid en de genomen verkeersmaatregelen voor de bewoners. Denk bijvoorbeeld aan medewerkers die op de fiets naar hun werk gingen en aan hoe ze de omwonenden en reizigers op de hoogte brachten van de werkzaamheden.

Oplossing:
Van Gelder bedacht het hoofdthema per aflevering, wij richtten ons op de inhoud en zorgden ervoor dat de kernwaarden van het bedrijf daarin terugkwamen. Denk hierbij ook bijvoorbeeld aan duurzaamheid, wat belangrijk is voor de gemeente Eindhoven als leefgebied. We zijn verschillende keren naar Eindhoven afgereisd en filmden onder andere met een drone (uiteraard aangemeld bij de nabij gelegen vliegbasis) hoe het huidige asfalt werd verwijderd en het nieuwe wegdek werd aangelegd. Met een vaste cameraman en presentator interviewden we medewerkers die vertelden over hun functie en wat zij bijdragen aan het asfalteringsproces. Die functies varieerden van projectleider tot uitvoerder en van omgevingsmanager tot wethouder van de gemeente Eindhoven.

Met deze reportage wil Van Gelder laten zien wat ze in huis hebben qua kennis en vakmanschap, maar ook dat ze innovatief werken en snel kunnen schakelen. Van Gelder wil graag draagvlak creƫren onder de bewoners, zodat zij weten welke werkzaamheden er op welk moment worden uitgevoerd. Dit nieuws meldden zij onder andere via sociale media en hun eigen Werk in uitvoering-app. Voor een compleet beeld hebben wij dan ook met bewoners rondom de John F. Kennedylaan gesproken over hoe zij de periode met werkzaamheden hebben beleefd.

Succes:
De zesdelige serie is onder andere gedeeld op de sociale mediakanalen van Van Gelder en de Gemeente Eindhoven. Beide partijen zijn zeer enthousiast over het eindresultaat, net als de bewoners. Zoals in de afsluitende aflevering te zien is, zijn zij goed over het project, de voortgang ervan en de communicatie erover te spreken.