De jaarlijks terugkerende Regio Zwolle Dag kon eind 2020 uiteraard niet fysiek plaatsvinden. Maar als groeiregio van Nederland wil Regio Zwolle wel haar kennis delen en gasten inspireren. De oplossing? Een dynamische online variant van dit event!

In samenspraak met Regio Zwolle bedachten we hoe we vier Regio Deal-projecten op een interessante manier in beeld konden brengen, aangevuld met quotes van betrokkenen. Deze video’s dienden als introductie op de gesprekken met projectleiders die aan tafel plaatsvonden. Voor elk project schreven we samen met Regio Zwolle een apart script. Naast de definitieve video’s voor de uitzending, zijn er ook van alle projecten korte video’s voor social media gemaakt. Het hergebruiken van reeds gemaakte video’s valt onder content recycling en is onmisbaar als je écht alles uit je event wilt halen.

Ruim 130 online gasten volgden twee uur lang hoe dagvoorzitter Emmely Lefèvre in twee blokken het gesprek aanging met acht tafelgasten. Onder andere regiovoorzitter Peter Snijders, Marc Hameleers en Bert Boerman zoomden in op het belang van samenspel en wederkerigheid. Daarnaast werden de vier uitgekozen Regio Deal-projecten toegelicht door de betrokken projectleiders; zij vertelden onder andere wat de impact van deze projecten op de regio is. Al met al een zeer succesvolle online bijeenkomst!

Foto’s: Simone van Eerde