De Nederlandse Vereniging voor Burgerzaken organiseert elk jaar haar jaarcongres. Wij mogen de totale technische en visuele productie van dit congres verzorgen. Een mooie uitdaging, want met meer dan 1000 bezoekers, twee dagen, tientallen sprekers en een te kleine zaal is dit een enorme klus!

In Noordwijkerhout staat de enige congreslocatie van Nederland waar zoveel mensen ook kunnen blijven overnachten. Maar het congres groeit elk jaar en de zalen zijn allemaal nodig voor de beurs en lezingen. Daarom hebben we een gigantische tent laten bouwen op de parkeerplaats van het hotel, met een aansluiting op de beurshal. Deze tent hebben we volledig ingericht met vloerbedekking, licht en geluid en airconditioning.

We wilden eens een andere setting voor het plenaire programma maken, dus zetten we het podium in het midden van de zaal. Als in een soort box-arena zitten alle bezoekers rondom het podium. Vanuit de vier verschillende kanten brengen we met bediende live-camera’s op grote schermen de sprekers in beeld. Het bleek een hele interessante opstelling, die een hele nieuwe dynamiek in de zaal bracht.

Naast het technische gedeelte hebben we de regie van het congres gedaan. Met onze bumpers (korte introductievideo’s) kondigden we sprekers en artiesten aan en lijmden we het programma visueel aan elkaar.

Het congres hebben we ook samengevat in twee sfeervideo’s, mét bekende presentator!