TKP verzorgt de pensioenen voor de werknemers van PostNL. Voor veel mensen, ook bij PostNL is het pensioen een ver-van-mijn-bed-show. Je bent er niet elke dag mee bezig en het is best ingewikkeld.

Vraag:

Veranderingen in je leven hebben vaak ook gevolgen voor je pensioen. Maar welke veranderingen welke gevolgen hebben is vaak best ingewikkeld, want naast je eigen pensioen bestaat er ook nog zoiets als een partnerpensioen. TKP vroeg ons om op een luchtige manier te vertellen hoe het eigenlijk zit met de gevolgen van “life-events”.

Oplossing:

We hebben de vier verschillende life-events verdeeld over vier scenes. Het idee achter de scenes is dat je als kijker midden in een gesprek valt waarin het pensioen op luchtige manier besproken wordt. De kijker komt eerst terecht in een 360 graden opname van het postsorteercentrum en ziet om zich heen een aantal mensen aan het werk. Op deze mensen kun je klikken, dan kom je dichterbij en begint hun gesprek.

De scripts hebben we in samenwerking met TKP geschreven. Vervolgens hebben we een casting gehouden voor de verschillende rollen. Hierin hebben we een afspiegeling van de doelgroep gemaakt. De opnames hebben we in vrij korte tijd gedaan, het is maar enkele uren per dag zo stil op het sorteercentrum!

De video’s zijn een mooie start voor de informatie die TKP wil verstrekken. De basale informatie over veranderingen komen in de video’s naar voren en zijn een mooie link naar de uitgebreidere documenten die klaar staan voor de PostNL medewerkers.