Reclameman Mark Woerde kreeg voor elkaar wat onmogelijk leek. Één gezamenlijk oproep tot vriendschap tussen religies, uitgesproken door 22 religieuze leiders, waaronder paus Franciscus, grootmoefti van Egypte Shawki Allam, opperrabbijn Jonathan Sacks, de ayatollah Sayyid Fadhel al-Milani, de Dalai Lama en het hoofd van de oosters-orthodoxe kerk, Bartholomeus I. Ruim 2,5 jaar werkte hij aan het project, waar hij in 2017 door de Verenigde Naties een onderscheiding voor ontvangt.

Vraag:

Om de video te publiceren werd in London een persconferentie georganiseerd. Wij zijn gevraagd om een live uitzending te verzorgen via internet, die “doorgeprikt” werd naar onder andere CNN en Al Jazeera. Na de uitzending wilden ze ook graag een samenvatting online plaatsen.

Oplossing:

Onze apparatuur hebben we verscheept naar de studio in hartje London, vanuit waar we de uitzending gingen maken. Tijdens het ontbijt, in een hotel verderop, zagen we op het nieuws dat er een brand was in de Grenfelltoren in de wijk Kensington. Onderweg naar de studio kregen we meer nieuws over de omvang van de brand, het verkeer stond muurvast en in de verte zagen we een enorme rookwolk boven de stad uit torenen. Dit betekende weinig goeds…
Eenmaal in de studio was het keihard buffelen om de verloren tijd in te halen en alles op tijd klaar te krijgen. Bij Mark en zijn team sloeg de stress toe, want het werd wel duidelijk dat er weinig pers bij onze presentatie aanwezig zou zijn. Uiteindelijk was er één journalist met een notitieblokje. Maar gelukkig was er nog de livestream, die ineens van levensbelang werd voor de presentatie. Want, deze stream was onze enige verbinding met de buitenwereld.
De uitzending verliep goed werd door het nieuws goed opgepakt, helaas kreeg het slechte nieuws over de brand meer aandacht en werd het project niet direct headliner. Na de uitzending hebben wij in hoog tempo een samenvatting gemonteerd die we vervolgens online hebben geplaatst.

Succes:

Een aantal maanden later sprak Mark ons toe tijdens een diner met het team, hij vertelde dat zonder onze bijdrage de lancering finaal mislukt zou zijn. De rust die wij uitstraalden, terwijl wij wel degelijk stress hadden, maakte dat hij zich geen zorgen meer maakte. Mark vertelde ook dat het project inmiddels door zo’n 100 miljoen mensen gezien is, daar zijn we tot de dag van vandaag enorm trots op!
Dit project is in verschillende talkshows over de hele wereld besproken, ook vakblad Adformatie schreef er geregeld met veel lof over. Wij zijn trots dat we hier aan meegewerkt hebben!