Een bestaand event in een nieuwe vorm: dat was de CASOS Contractor Safety Day 2020. Een interactieve online talkshow gevolgd door 150 deelnemers, compleet gericht op het thema ‘veiligheid’. Aan tafel werd ook het thema ‘leiderschap’ in diverse opzichten besproken. Al met al een uitzending vol informatie en inspiratie!

De fysieke variant van dit event kon natuurlijk niet zomaar worden vervangen door enkel een camera op de tafel te richten. In de talkshow kwamen diverse sprekers aan het woord. Daarom was het van belang dat wij de show dynamisch in beeld brachten vanuit verschillende hoeken. Geen standaard livestream dus, maar een televisiewaardige uitzending van hoge kwaliteit.

De boodschap over veiligheid die CASOS met dit event wil overbrengen, stond centraal. De eerste stap voor ons was om uit te denken hoe we hier het beste vorm aan konden geven. Vervolgens ontwierpen we alle licht- en cameraplannen. Ook de huisstijl is doorgevoerd in het Time to Speak-platform en de studio die we bouwden in De Nieuwe Kolk te Assen vormde een professionele setting. Onze projectmanager was het contact tussen CASOS en Time to Speak. Hierdoor bleven de organisatoren op de hoogte van onze technische vorderingen en konden zij zich compleet richten op de inhoud van het event.

Zo’n 150 mensen volgden het event, terwijl er bij de fysieke variant normaal gesproken maar 100 mensen aanwezig zijn. Met een online evenement vergroot je dus echt je potentiële bereik. Mede dankzij deze goede opkomst is de CASOS Contractor Safety Day 2020 bestempeld tot een groot succes voor alle partijen. Op naar de volgende talkshow!