https://www.youtube.com/watch?v=Pth6noMbB7M&list=PLSD38wHeAeAVt-VCDQJLtUxqTBbKgxO5D&index=18&t=0s

Animatie

Ontdek de eindeloze mogelijkheden van animatie

Waarom een bedrijfsanimatie laten maken?

Glashelder

Met een animatievideo kun je je boodschap kort en glashelder uitleggen.

Onbegrensd

In een animatie kan en mag er meer dan in een ‘gewone’ video.

Herkenbaar

Kan eenvoudig met een herkenbare merkuitstraling worden gemaakt. In de juiste toon en beeldtaal.

Eenvoudig

Er is geen camera nodig. Dus niet afhankelijk van locaties, toestemming, het weer e.d.

Waarom Time Star Media?

  • Professioneel. Ons team van filmprofessionals maakt al bijna tien jaar video’s en animaties voor bedrijven en organisaties.
  • Resultaatgericht. De films die wij voor je maken zijn veel meer dan een mooi uitgevoerd creatief idee. Ze helpen jou om je communicatiedoelen te behalen.
  • Gedreven. Wij gebruiken onze passie voor film, techniek en communicatie om samen met onze klanten het beste uit het medium video te halen.
Meer over ons

Heb je vragen?

Wij hebben de antwoorden.

> Wat is animatie?

Bij een animatie worden stilstaande beelden, ook wel frames genoemd, snel na elkaar afgespeeld. Omdat onze ogen en hersenen de losse beelden niet zo snel kunnen onderscheiden, ontstaat hierdoor de illusie van beweging. Animatie is hot en wordt voor van alles gebruikt. Bijvoorbeeld in tekenfilms, animatiefilms, reclames en computergames. Bij Time Star Media maken we gebruik van animatie in verschillende soorten visuele content voor bedrijven en organisaties. Bijvoorbeeld in een bedrijfsvideo, of om een uitleganimatie te maken.

> Waarvoor wordt animatie gebruikt?

Een animatie maakt ingewikkelde of abstracte dingen beeldend. Animaties worden daarom vooral gebruikt om processen, vraagstukken, oplossingen en techniek inzichtelijk en begrijpelijk te maken. Ook worden ze wel gebruikt om een dienst of product te presenteren. Een groot voordeel van een animatie is dat er geen camera voor nodig is. Dat betekent dat er ook geen locatie, acteurs enzovoort nodig zijn.

> Welke vormen van animatie zijn er?

Een animatie kan bestaan uit illustraties, karakteranimaties, lijnanimaties, 2D illustraties, 3D animaties, kinetic typography animaties en combinaties van deze soorten. Door de combinatie van beeld met gesproken uitleg, geluidseffecten en muziek krijgt de animatie samenhang en wordt het verhaal duidelijk.

> Hoe wordt een animatie gemaakt?

Onze scriptschrijvers, editors, regisseurs en andere filmprofessionals denken met je mee van het eerste idee tot het inzetten van de animatie en het bereiken van je communicatiedoelen. In grote lijnen bestaat het maakproces uit de volgende stappen:

Stap 1
Een animatie maken begint met het vaststellen van doel en doelgroep. Wat wil je ermee bereiken? Is het doel veel likes en shares op sociale media te halen? Wil je je accountmanagers ondersteunen met een uitleg op een tablet? Of wil je potentiële opdrachtgevers uitleggen hoe jouw product werkt?
Stap 2
Is duidelijk wat je met de animatie wilt bereiken? Dan bedenken wij een concept en vertalen we dit naar een script.
Stap 3
We maken een storyboard. Dat is de visuele schets van het script. Na het verwerken van je feedback gaan we door naar stap 4.
Stap 4
We maken de illustraties.
Stap 5
Onze animatoren brengen de illustraties tot leven door er een animatie van te maken.
Stap 6
We voegen geluidseffecten, tekst, voice-over en muziek toe.
Stap 7
Tot slot verwerken we je feedback en leveren we de animatie op. Daarbij denken we ook mee over het verspreiden van de animatie op verschillende platformen en socialmedia-kanalen.

Bekijk ons werk

Veilig werken in de infrastructuur

Wij maken pesten op de werkvloer bespreekbaar

Bekijk meer